Bitcoin neudržel 65 000 USD

Bitcoin neudržel 65 000 USD. Od března, kdy Bitcoin dosáhl vrcholu nad 73 000 USD, se jeho ceně nepodařilo dobýt zpět toto historické maximum. Bitcoin se navíc svému březnovému vrcholu vzdaluje a zároveň vytváří nižší minima. K tomu dochází vždy, když se BTC pokusí přiblížit ke svému ATH. Bitcoin pokaždé dosáhne stropu v oblasti 70 000 USD a poté se jeho cena zase spadne.

Bitcoin neudržel 65 000 USD

Momentálně Bitcoin znovu čelí medvědímu tlaku. Brzy po zasedání amerického FEDu ve středu 31. července cena Bitcoinu zažila prudký pokles prodejního tlaku To vedlo k silným likvidacím BTC, které za posledních 24 hodin přesáhly 56 milionů dolarů. Spolu s BTC čelily altcoiny ve středu ještě hlubší korekci. Cena Solany klesla o 6,6 % a stejně tak cena XRP.

Bitcoin za posledních 24 hodin klesl o více než 5 % a obchodoval se za 62 212 USD. To je hodnota, která byla naposledy zaznamenána před dvěma týdny. Tento pokles jen za poslední den vymazal z tržní kapitalizace více než 50 miliard dolarů. Korekce Bitcoinu v první srpnový den ale není žádným překvapením, protože historická data ukazují, že cena BTC má v srpnu po volatilním červenci tendenci k slabému výkonu. V osmi z posledních 11 let cena Bitcoinu v srpnu uzavřela záporně. Dnes už je situace o mnoho lepší a Bitcoin se v době psaní 2. 8. 2024 obchoduje okolo 64 500 USD.

I přes svůj nedávný pokles se očekává, že Bitcoin se brzy odraz a možná se v dalším kroku dostane i nad hranici 70 000 USD. Aktuálně trh s kryptoměnami s napětím očekává páteční masivní expiraci opcí v hodnotě 2,93 miliardy dolarů. Pokud vypršení platnosti opcí vyvolá větší tlak na straně prodeje, podpora na 60 000 USD by mohla padnout a cena pak může klesnout na 58 000 USD. Naopak udržení podpory na 62 000 USD může ukončit korekci.

Doporučujeme k přečtení: Rady a tipy ze světa kryptoměn

Další zajímavé články

Leave a Comment

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..